Netwerk van talentontwikkeling

Wat houdt jou klein onder de waterlijn?

Muziekcoaching bij Nummertien

Ik heb het mooiste beroep van de wereld! Waarom? Afgelopen week een hartverwarmende sessie gehad met een cliënt. Een cliënt met het talent om op een diepgaande manier met anderen te verbinden. Maar ook met angst. Angst om gekwetst te raken. Angst om te falen. En angst voor de mening van anderen. En daarom gebruikt ze dat talent niet. Doodzonde. Haar talent maakt de wereld mooier. Net zoals ieder talent.

Aan de hand van een tekening leg ik haar uit. Verbinden begint met jezelf zijn en laten zien. Vanuit die kern contact en verbinding maken met de ander. Al je belemmerende gedachten en angsten houden je weg bij die echte kern. Al die overtuigingen houden je klein. In de flow van mijn eigen verhaal zeg ik “Als je jezelf bent kun je nooit falen! Jezelf zijn kost geen moeite. Het is er gewoon. Jouw karakter, jouw talenten, jouw valkuilen en jouw levensverhaal. Dat maakt wie je bent “.

Met tranen in haar ogen beseft ze “Als ik mezelf ben en mag zijn bestaat falen voor mij niet meer.” Er valt zichtbaar een last van haar schouder. Bewustwording dat jezelf zijn geen moeite kost. Zij als mens is er altijd geweest, is er nu en zal er altijd zijn.

Maar je moet jezelf wel laten zien. Niet groter dan je bent en zeker niet kleiner. Gewoon precies zoals je bent. Want dat is genoeg.

Met een glimlach verlaat ze de ruimte. En ik weet: Er is weer ruimte voor groei. Groei vanuit haar echte kern. Wauw. Ik ben trots op haar. Ik weet het zeker. Ze gaat alles van zichzelf aan de wereld laten zien. Want dat verdient ze. En de wereld ook.